måndag, december 20, 2010

Nu doftar det så gott...

























i huset av jullimpa!
Många år sen sist jag bakade det till julen och kanske hade det inte blivit i år heller om inte dottern önskat hembakad limpa.
Hon smakade medan den ännu var varm och smöret smälte. Och hon sa Mums!

Tittade på Ernst ikväll i Tv och man blir alldeles galen, oj vad man vill pyssla och greja! Vad mysigt! Vilken tur att julen kommer igen om ett år...kanske man hinner mer då ;)

Har äntligen fållat upp julgardinerna till dotterns rum. Det gick så bra eftersom mamma varit hit och klippt av och nålat, så det var bara att sy. Av de överblivna bitarna hon klippt bort tyckte hon att jag skulle sy kuddar till dottern och dom blev omtyckta.
Det vita säng överkastet är en julklapp men eftersom dottern själv var med och valde det så lovade jag att hon får sätta det på sängen bara hon julstädat. Men hon har prov vecka så hon har lite annat att tänka på ännu..

Själv tänkte jag att jag orkar inte sy kuddar (!) så jag köpte vita örngott som jag tryckte God Jul på, enkelt och snabbt till soffan. Nu kan barnen mysa!
Hade gärna behållit dom röda kuddarna där också men det vill inte dottern.

Ifall någon annan vill baka jullimpor skriver jag ner receptet som jag fått av mormor för många år sedan:

4 dl vatten
4 dl mjölk
1 tsk salt
3 dl sirap
1 tsk anis
1 tsk fänkol
50 gr. margarin(jag tog smör)
pomeransskal
4 dl rågmjöl
Resten vetemjöl ca 18 dl
1-1½ bit jäst

Ugn 200 grader ca 30 min.

Det blev 4 runda limpor!

Ha det gott alla!

2 kommentarer:

  1. ÅÅÅÅ det doftar säckert juvligt där hos dig nu! Du e så sjuttons duktig, fattar inte hur du orkar med allt. "Då jag blir stor vill ja bli som du." i allafall hälften som du!
    Kuddarna blev jätte fina och Oscar säger han ska komma å provspy på dem, det gjorde han på pappas kudde i natt!
    Vi bara väntar tills du kommer i morgon! ha en bra dag nu! // Syster

    SvaraRadera
  2. Dom limporna brukade jag också baka förr ;) (fast det känns som evigheter sen). Kuddarna blev ju urläckra :) Ernst han kan det där med julmys han, fast det tycker inte far här i huset...Jag tror bestämt att han hatar den mannen ;)Jag berättade för han att Ernst eldade ute i en sån där eldkorg som jag skulle vilja ha...då sa mannen: -Det ska va Ernst till det, å så tror han det blir varmt inne....Men vi vet ju att så dum är inte Ernst ;) Men det ger ju julmys ute....

    SvaraRadera