tisdag, februari 07, 2012

Egentid....

har jag plötsligt!
Måndagkvällar då lillebror är på scout en timme brukar jag passa på och handla vad som behövs i matväg. Eftersom jag har en timme på mej hinner jag se nya yoghurtar och en massa annat som jag tycker vi ska testa. Jag hinner kanske via tidningshyllan och kika i någon tidning och köpa med någon hem, kanske en choklad stång följer med på köpet eftersom godishyllan är bredvid.
Men om man ska in och köpa ett bröd, en burk turkisk yoghurt, en burk honung så känns det lite lustigt att traska omkring i affären i en timme.
En promenad brukar jag också ta men de sista 2 måndagarna har det varit så kallt och jag har varit så trött. Så vad gör man då?!
Ja, då kom jag på att det är länge sen sist jag besökte biblioteket!
Så  2 måndagskvällar har jag nu tillbringat en timme i lässalen på biblioteket och bläddrat i inredningstidningar och faktiskt var det ingen av dem jag kände att jag behövde köpa efteråt.
Och det känns lyxigt att sitta där och läsa, ingen som stör och behöver hjälp med något. Inget dåligt samvete över att jag inte tar itu med tvätthögen eller disken, jag är ju ut i skjutsen ;)
Otroligt vad lyxigt det lilla kan kännas. Tänk att jag inte kommit på detta tidigare....

Men nu ska limporna ur ugnen och jag ska börja göra mej klar att ta natt.

Ha det gott alla!

4 kommentarer:

  1. Oj så himla goda de såg ut bröden!!!!
    Och det låter verkligen trevligt att få sitta å mysa för sig själv i bibban medan man är ute i skjuts. Var verkligen en bra ide!
    / Syrran

    SvaraRadera
  2. Syss > Dom är jätte goda limporna! Ett gammalt recept, tror jag skrev det av mormor en gång i tiden. Barnen gillar dem också och skulle ha med limpsmörgåsar till mellanmål idag.

    SvaraRadera
  3. Ser läckra ut limporna :) Låter helt ljuvlig din egna tid och bra idé förresten det där med bibban.../mor

    SvaraRadera
  4. Jag brukar också ibland läsa inredningstidningarna där - perfekt att det är gratis! Jag kan ju inte låta bli tidningar, men det blir till många slantar till sist. Tyvärr är bibban ofta stängd när jag skulle ha tillfälle att gå dit...

    SvaraRadera