onsdag, juli 30, 2008

Borta bra, men hemma bäst, eller?


Nu har hela familjen varit på semester en vecka i Sverige. Vi har haft varmt och soligt, ett riktigt toppen väder! Vi har bott några dagar på Djulö camping utanför Katrineholm, för vi ville bo själva men ändå ha nära till makens syster. Men vi har de flesta dagar kört runt och hälsat på olika släktingar, en del av dem, alla hann vi inte med.
Men det har varit simning alla dagar! Skönt!!
De flesta av makens släkt besökte vi på deras sommar torp så vi har bara fått njuta av vara vid vattnet. Obs! Sötvatten, inte saltvatten som vi är vana med här hemma.
Bilden är tagen från Ekön, från makens fasters strand. Dit var det båtresa som gällde, och deras båt gick mycket bättre än Viking Line om man skall tro mina små killar.
En natt övernattade vi i Finspång hos en mycket kär bekant, min makes farbrors fru. Tyvärr blev hon änka ifjol men det var riktigt roligt att få träffa henne och få tillbringa dagen med henne och hennes barn och barnbarn på deras sommartorp. Det var en dag som lämnar i minnet!
Följande dag fortsatte vi ner till Vimmerby och hälsade på Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga och alla de andra på Astrid Lindgrens Värld. Det rekommenderar jag varmt till alla!
Men ta gärna 2 dagar på er! Vi hade gärnat stannat en dag till där.
Lite shopping blev det också, tack vare att vi har en tonåring i huset. I den åldern är shopping viktigare än Pippi, även om hon också hade en bra dag i Vimmerby.

Jag hittade några intressanta muffins formar! Så nu blir det att prov baka några av Leilas underbara recept!
Och Inger om du läser detta, så längtar jag ännu att få komma till Åland och hälsa på! Men tyvärr kunde vi inte boka in det samtidigt nu, det var så många vi ville hälsa på, men tiden räckte inte till.
En fortsatt skön sommar önskar jag alla som läser detta!

1 kommentar:

  1. låter som en mycket skön semester!
    vilka coola muffinsformar kanske man blir bjuden på nåt gott nu snart=O)
    // syrran

    SvaraRadera